Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Salt la bara laterală dreaptă Salt la subsol

Anunțuri de interes public

Ședință de dezbatere publică – 15 iunie 2023

”Avram Bogdan-Mihai”  în calitate de reprezentant al titularilor planului ”Amenajamentul fondului forestier proprietate privată aparținând persoanelor fizice Lupuleț Elena, Lupuleț Puiu Moise, Avram Adelina Bianca, Vladau Violeta Mihaela, Pițur Daniel, Pițur Vlad Anton și Pițur Radu Petru, U.P. I Lupuleț-Pițur, judțul Dâmbovița” anunță publicul interesat asupra finalizării raportului de mediu pentru planul mai sus menționat și organizarea ședintei de dezbatere publică.

Ședința de dezbatere publică va avea loc in data de 15 iunie 2023

Raportul de mediu poate fi consultat la sediul APM Dâmbovița, Târgoviște, Calea Ialomiței, nr. 1, județul Dâmbovița, în zilele de luni-joi, între orele 08-16:30 și vineri între orele 08-14.   

Documentația supusă dezbaterii (proiectul de plan și raportul de mediu) este afișată pe site-ul APM Dâmbovița https://www.anpm.ro/ro/web/apm-dâmbovița/avizul-de-mediu .

Observațiile, sugestiile, propunerile publicului se primesc în scris la adresa de e-mail: office@apmdb.anpm.ro sau la sediul APM Dâmbovița din mun. Târgoviște, Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, până la data de 14 iunie 2023.”

SONDAJ AMC – PLASTICUL APA NU SE FACE

Sondaj râuri poluate
Acest sondaj este derulat de Asociația Montană Carpați în cadrul proiectului Plasticul apă nu se face – Comunități montane pentru ape curate. Mai multe informații despre proiect: https://asociatiamontanacarpati.ro/plasticul-apa-nu-se-face/
Scopul acestui sondaj este de a găsi împreună cu dvs soluții reale pentru diminuarea poluării cu plastic a râului din comunitatea dvs, și a le transmite mai departe autorităților, încurajându-i să le pună în practică.
Acest sondaj este anonim.
Vă rugăm să ne ajutați prin a-l transmite și prietenilor, colegilor, rudelor dvs care sunt parte din comunitate. Împreună putem face o schimbare!

Click aici pentru a accesa formularul.

Program audiențe Avocatul Poporului – miercuri 15 martie, 2023

Miercuri – 15 martie 2023 – între orele 10:00 – 14:00, reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti va fi prezent în municipiul Târgovişte, pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa şi pentru a primi petiţii. 

           Activitatea se va desfășura la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, situat în municipiul Târgovişte, Piaţa Tricolorului, nr. 1, în spaţiul pus la dispoziţie în acest scop.

Cetăţenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit, fără perceperea de taxe

            Pentru operativitate, recomandăm persoanelor interesate ca la momentul acordării audienței să prezinte o cerere din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum şi documente justificative, în copie.

Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon al Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului 0244 – 593 227.

Totodată, cetățenii care doresc să se adreseze instituției Avocatul Poporului – Biroului Teritorial Ploiești pot transmite cererile și prin poștă, pe adresa biroului din municipiul Ploiești, B-dul Republicii nr. 2-4, intrarea H, etajul I, camera 155, județul Prahova sau prin e-mail pe adresa avpprahova@avp.ro. Programul de audiențe la sediu și de dispecerat este următorul: luni-miercuri în intervalul orar 10.00-14.00, marți și joi în intervalul orar 12.00- 16.00.

Reamintim cetățenilor că, instituția Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă și independentă față de oricare altă autoritate publică din România și are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.                                                       

Biroul Teritorial Ploieşti al instituției Avocatul Poporului

Ioana Enache, consilier

RetuRO SGR

A început înregistrarea obligatorie a comercianților și producătorilor în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR)!

Dacă ești comerciant, producător sau importator de băuturi în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri și 3 litri inclusiv, sau activezi îndomeniul ospitalității (HoReCa), atunci ai obligativitatea legală de a te înregistra în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR).

Înregistrarea în baza de date a SGR se face pe site-ul www.returosgr.ro și se încheie pe 28 februarie 2023.